(På den tiden jobber Novak også på CNN

CIA Leak Fast Fakta

Mars 2002 Wilson forteller CIA at han tviler Irak forsøkte å kjøpe uran fra Niger.

canada goose jakke herre 28. januar 2003 i sin stat for Unionens tale, president Bush sier, ‘Den britiske regjeringen har lært at Saddam Hussein nylig søkt betydelige mengder uran fra Afrika.’ canada goose jakke herre

canada goose 12. juni 2003 I følge New York Times finner man en samtale mellom Vice President Dick Cheney og Toronto Libby, hans stabschef, om den skjulte identiteten til Valerie Plame, som også skjedde for å være Wilson canada goose outlet outlet winnipeg adresse kone. canada goose

canada goose jakker herre 23. juni 2003 Ifølge 2007-vitnesbyrd av Judith Miller fra New York Times, datoen da Libby avslørte for henne at Wilsons kona kan ha jobbet for CIA. canada goose jakker herre

canada goose dame 6. juli 2003 vises Wilsons redaksjonelle stykke i New York Times: ‘Hva fant jeg i Afrika.’ canada goose dame

11. juli 2003 Karl Rove, president Bushs øverste politiske rådgiver, forteller Time reporter Matthew Cooper at Wilsons hustru ’tilsynelatende jobber ved CIA på masseødeleggelsesproblemer’, ifølge en e-post, sender Cooper til sin redaktør.

canada goose jakker dame 13. juli 2003 Cooper ‘s’ A Question Canada Goose Outlet Canada Trust ‘er lagt ut på Time Magazines nettsted. Artikkelen om president Bushs 2003-state of the Union-tale inkluderer kilder som Libby, Wilson, Plame’s overlegen Alan Foley, og tidligere ekspedisjonsekspert Greg Thielmann fra statsdepartementet. canada goose jakker dame

14. juli 2003 Robert Novaks Chicago Sun Times-kolonnenavn Plame som en CIA-operativ. Han lister to senioradministrative tjenestemenn som kilder. (På den tiden jobber Novak også på CNN.)

September 2003 Justisdepartementet lanserer en full kriminell undersøkelse av lekkasjen, en forverret forbrytelse som kan straffes med opptil ti år i fengsel og en $ 10.000 bøter.

29. september 2003 nekter Rove noen kunnskap om det lekkede navnet når det blir spurt av en ABC-reporter.

30. september 2003 President Bush sier, ‘Hvis det er en lekkasje ut av min administrasjon, vil jeg vite hvem den er. Og hvis personen har brutt Canada Law, vil personen bli tatt vare på.’

canada goose jakke dame 15. februar 2005 En føderal appelrett i Washington regner med at Miller og Cooper kan ha vært vitne til en føderal kriminalitet (offentliggjøring av regjeringens tjenestemenn av en CIA-offiseres identitet), og vil måtte samarbeide med de store juryene som undersøker kriminaliteten. canada goose jakke dame

canada goose victoria 27. juni 2005 Den amerikanske høyesterett nekter å høre appeller fra Miller og Cooper. canada goose victoria

30. juni 2005 Norman Pearlstine, Time s sjefredaktør, samtykker i å levere las vegas dokumenter om de konfidensielle kildene til Cooper til en stor jury.

canada goose jakke Juli, New York Times reporter Miller går i fengsel for å beskytte identiteten til den person som lekket identiteten til en CIA operativ til henne, til tross for page https://www.canada-goose-jakker.com canada goose norge aldri å ha skrevet en historie ved hjelp av informasjonen. canada goose jakke

canada goose norge 12. juli 2005 vises Cooper før en stor jury undersøker saken. canada goose norge

canada goose salg 19. september 2005 kaller Libby Miller i fengsel for å frigjøre hennes hemmeligholdelse. Hun er utgitt 19. september. canada goose salg

canada goose trillium 12. oktober 2005 vitner Miller for mer enn en time før en føderal grand jury om en annen samtale hun hadde med Libby. canada goose trillium

canada goose herre 28. oktober 2005 Libby er anklaget for en teller av obstruksjon av rettferdighet og to teller hver av perjury og gjør falske uttalelser. han avgir sin stilling på det hvite hus. canada goose herre

canada goose victoria parka 3. november 2005 Libby pleier ikke skyldig i sin arraignment og er utgitt på egen anerkjennelse. canada goose victoria parka

26. april 2006 Rove gjør sitt femte og siste utseende før den føderale grand jury undersøker lekkasjen.

13. juni 2006 Rove blir fortalt av spesialråd Patrick Fitzgerald at han ikke vil bli belastet i CIA lekkasjesaken, ifølge Robert Luskin, Roves advokat.

canada goose outlet 13. juli 2006 Plame og hennes ektemann saksøker i US District Court mot Cheney, Rove og Libby. Suksessen hevder at de samspillte for å ødelegge Plams karriere for å hevne seg mot Wilson for å kritisere Bush-administrasjonens motiver i Irak. canada goose outlet

7. september 2006 Tidligere visestilsekretær Richard Armitage anerkjenner for første gang at han var kilden som først avslørte Plames identitet til Robert Novak, som han sa at han gjorde uforvarende. Hans navn er lagt til Plame / Wilson søksmål en uke senere.

16. januar 2007 begynner Libby s forsøk.

6. mars 2007 Libby er funnet skyldig i fire av fem teller i hans perjury og obstruksjon av rettssaken.

5. juni 2007 Libby blir dømt til 30 måneder i fengsel for å lyve til etterforskere om hva han fortalte reportere om CIA-operative Valerie Plame Wilson, to års prøvetaking etter fengselsstraffen, bøte 250.000 dollar og 400 dollar i retten.

14. juni 2007 Dommer Reggie B. Walton regner med at Libby ikke skal forbli ledig (han må begynne å betjene sin 2 1/2 års setning) mens hans appellasjon er ventende. Hans advokater sier at de kommer til å appellere denne avgjørelsen til DC Circuit Court of Appeals.